Branddetectie bedrijven

Branddetectie bedrijven

Logo_allseccon

Een bedrijf dat in vlammen opgaat, het gebeurt zo dikwijls dat we er al lang niet meer van opkijken. Voor ons lijkt het een fait divers, maar voor de betrokkenen - bedrijfseigenaar, familie, personeel -  is het een complete ramp. Ze worden niet alleen geconfronteerd met de immense materiële schade, maar ook met de zware morele impact en het mogelijke verlies van jobs. Gelukkig kan een goede branddetectie voor bedrijven de meeste branden voorkomen.

Branddetectie voor bedrijven

Een brand is snel gebeurd. Een kortsluiting in de elektriciteitskast, een oververhitte machine of een menselijke fout kunnen een bedrijf binnen de kortste keren in lichterlaaie zetten. De gevolgen zijn meestal niet te overzien, vooral wanneer een brand ’s nachts uitbreekt wanneer niemand het tijdig kan opmerken. Met een betrouwbare branddetectie kan je de brand letterlijk in de kiem smoren. Rookmelders of systemen met optische en/of thermische detectoren nemen immers de eerste tekenen van een beginnende brand waar en kunnen zo meteen de bedrijfseigenaar of meldkamer waarschuwen. Vooraleer de brand zich uitbreidt en oncontroleerbaar wordt, is de brandweer ter plekke om een ravage te voorkomen.

Conventionele of adresseerbare brandbeveiliging?

Conventionele of klassieke brandbeveiliging wordt vooral gebruikt in kleinere ruimtes, zoals studentenhuizen, appartementen of scholen. Dit systeem maakt gebruik van bekabelde lussen met verschillende rookmelders per lus. Het brandalarm geeft weer op welke lus het probleem zich voordoet. Ze geeft echter niet weer welke detector de beginnende brand waarnam, zodat de exacte locatie niet meteen duidelijk is.

Een adresseerbare brandbeveiliging geeft exact aan welke detector een potentiële brandhaard detecteert. Dit systeem is duurder, maar werkt veel preciezer dan een conventioneel brandbeveiligingssysteem. Daarmee is het zeer geschikt voor grote oppervlakten, zoals bedrijfsruimtes.

Beide systemen geven de eerste tekenen van brand onmiddellijk door aan een meldkamer, zodat de brandweer meteen kan ingrijpen.

Bescherm je bedrijf tegen brand, kies voor een professionele branddetectie voor bedrijven. Contacteer ons voor meer info.

Branddetectie bedrijven

Meer info over een branddetectie voor bedrijven?

Bescherm je bedrijf tegen brand, kies voor een professionele branddetectie voor bedrijven. Contacteer ons voor meer info.