Inbraakbeveiliging bedrijfspand

Inbraakbeveiliging bedrijfspand

Logo_allseccon

Hoewel het totaal aantal inbraken de laatste jaren stelselmatig afneemt, blijven de absolute aantallen erg hoog. Meer nog, in 2022 zagen we het aantal inbraken in bedrijven voor het eerst in lange tijd weer stijgen. Maar liefst 7.643 bedrijven of handelszaken zagen hun kostbaar goed geplunderd door inbrekers.

Inbraakbeveiliging bedrijfspand

In ver vervlogen tijden kozen de Romeinen voor ganzen om hun erf te bewaken, maar tegenwoordig kan de inbraakbeveiliging van een bedrijfspand heel wat eenvoudiger. De geavanceerde systemen voor inbraakbeveiliging schrikken inbrekers af met een sirene of felle lichten en hebben zo een preventieve functie. Potentiële indringers laten bedrijven met een professionele alarminstallatie gemakkelijker links liggen en richten zich op zaken die niet of nauwelijks beveiligd zijn.

De boodschap is dus duidelijk: een betrouwbare inbraakbeveiliging voor je bedrijfspand verkleint de kans op inbraken gevoelig.
Dergelijke detectiesystemen, binnen je bedrijf of buiten geïnstalleerd, nemen elke verdachte beweging in of rond je bedrijf waar en activeren een alarm bij een poging tot inbraak.

De impact van een bedrijfsinbraak

De gevolgen van een inbraak in je bedrijf zijn niet te onderschatten.
Zo is er de materiële schade. Mogelijk werd bij de inbraak een deur of poort geforceerd of een raam stukgeslagen.

De herstelling of vervanging daarvan brengt de nodige kosten met zich mee. Daarnaast is er natuurlijk de waarde van de gestolen goederen. Bleef de buit beperkt tot tastbare producten of werd er ook gevoelige bedrijfsinformatie gestolen?

Een inbraak kan leiden tot een tijdelijke bedrijfsstilstand. De ontvreemding van essentiële elementen voor de productie of bedrijfsinformatie kan er immers voor zorgen dat een bedrijf een tijdlang on hold staat.
Ten slotte is er ook de psychische schade. Elke inbraak – groot of klein – blijft nazinderen en creëert een gevoel van onveiligheid bij de bedrijfsleider.

Inbraakbeveiliging-bedrijfspand-3

Meer info over een betrouwbare inbraakbeveiliging?

Ben je op zoek naar een betrouwbare inbraakbeveiliging voor je bedrijfspand? Wij helpen je graag verder.