Camera werfbeveiliging

Camera voor werfbeveiliging

Logo_allseccon

Zowat elke dag meldt de krant wel een of andere diefstal op een werf of in een bestelwagen die zich nabij de werf bevindt. Dergelijke misdrijven zorgen niet alleen voor de nodige materiële schade en bijbehorende kosten, maar creëren ook een voortdurend sluimerend gevoel van onveiligheid.

Met een camera voor werfbeveiliging schrik je potentiële dieven af en zorg je opnieuw voor een gerust gevoel.

Camera voor werfbeveiliging

Een camera voor werfbeveiliging plaatsen? Het lijkt het ultieme middel om diefstal en vandalisme tegen te gaan. Niet alleen schrik je individuen met slechte bedoelingen af, bovendien kunnen de camerabeelden nadien gebruikt worden als bewijs voor gebeurlijke inbraken en dergelijke.

Een camera voor werfbeveiliging kan echter ook dienen om de eigen medewerkers te controleren: houden ze zich aan hun opdracht en respecteren ze de veiligheidsvoorschriften?
Bovendien kan de werfleider, bouwheer of investeerder vanop afstand de werkzaamheden opvolgen zonder voortdurend op de werf aanwezig te moeten zijn.

Hou je aan de regels

Privacy is een van de belangrijkste modewoorden van de voorbije jaren. Ook als je een bewakingscamera op een werf wil plaatsen, dien je je aan de regels m.b.t. de privacywetgeving te houden.

Bevindt de werf zich op een afgesloten, niet vrij toegankelijk terrein, dan loop je niet al te veel risico met een bewakingscamera. Bevindt de werf zich op publiek terrein, dan moet je voldoen aan de GDPR-regelgeving.

Plaats je een camera voor werfbeveiliging, zorg dan dat die maximum 2 procent van de openbare weg in beeld neemt. Elke camera, camerahoek en kijkrichting moet weergegeven worden op een gedetailleerd grondplan. Ten slotte moet je ook de politie, werknemers en werfbezoekers op de hoogte brengen van de aanwezigheid van beveiligingscamera’s.
Het niet naleven van deze voorschriften kan leiden tot hoge boetes voor de aannemer.

camera-werfbeveiliging-2

Meer info over een camera voor werfbeveiliging?

Wil jij je werf beveiligen met een efficiënt camerasysteem? Contacteer ons vandaag nog voor meer info.